Forest Furnitures | 3GATTI

Forest Furnitures

EN CH

Forest Furnitures
Landscape design at Da Ming Rd crossing Nanxun Rd, Shanghai

The idea for this small landscape is to preserve the small existing forest next to the main road and add all necessary park equipment so to serve better the future high-rise office building that will rise in the same block.
The park furnitures will be divided in three height levels, from the shelter to the tables and the benches.
The idea is to create very thin rounded mirrored aluminum surfaces so to be almost invisible in elevation and completely mimetic because of the environment reflection. All those three levels surfaces will be built on site holed so to make each tree able to pass through. This will divide the view of the trees in two areas: the lower one where you will see the naked trunks reflected and stretched by the roof mirror, and the upper one where there will be all the trees leaves.
This tailor made reflecting surfaces will multiply the beauty of the forest but also serve the visitors who will be able to enjoy outdoor meals or work meetings using the tables comfortably screened from sunny and rainy days by the shelter.

丛林家居
景观设计 - 大名路南浔路交界,上海

该街头景观项目的主要目的是为了保护现有道路旁的树林美景,并且进一步服务同一区块即将建成的摩天大楼用户。
我们所设计“丛林家居”将被解构分为高低三层:从至高层的遮蔽顶,到中层桌面区,最底层的长椅区。主要的设计亮点在于流畅圆弧状且极至轻薄的铝面效果,不仅在立面视角看来近似于无形,同时通过铝材镜面反射的效果在各方位都能“模拟投射”现场环境,最终创造出溶于景色中的自然丛林家居景观设计。所有的三层铝面将在现场进行穿孔拼接,以保证树木能切实穿透景观构筑物,从而最大限度的保留绿色现有景观。这样的做法将把丛林视角划分成两等分:铝面反射下斑驳层叠的树干树枝,高于铝面遮蔽顶郁郁葱葱的绿色枝叶。
如此量身定制式的反射景观面不仅将多元化原有的丛林美景,与此同时还能使到访景观的人们在艳阳天细雨天都能找到庇护所,增加与大自然互动的机会,甚至在户外就餐或会议商谈。

FOREST FURNITURES CREDITS:

Programme: Public open spaces, green areas, shelters, tables and benches.

Architecture firm: 3GATTI
Chief architect: Francesco Gatti
Project manager: Valentina Brunetti
Collaborators: Máté Mészáros, Gregorio Chierici, Xiyue Wang, Chang Qi, JunPeng Yang

Client: Shanghai Hongkou district government

Location: Da Ming Road crossing Nanxun road, Shanghai, China.

Total floor area: 1300 m²

Design period: April 2014
Materials: aluminum mirror finished with plywood core, stainless steel beams and columns

“丛林家居”设计细节名单:
项目内容:城市公共空间,绿地设计,庇护所,长桌,长椅
设计公司: 3GATTI
总设计师:Francesco Gatti
项目经理: Valentina Brunetti
设计团队:Máté Mészáros, Gregorio Chierici, Xiyue Wang, Chang Qi, JunPeng Yang
业主:上海虹口区规土局
项目位置:大名路南浔路交界,中国上海
总建筑面积: 1300 m²
设计时间:2014年4月
设计用材:木夹板外包镜面铝板,不锈钢梁柱