HighTex showroom | 3GATTI

HighTex showroom

EN CH

Space Symmetry

The concept for the Hightex Shop is inspired by the nature and the morphology of the soft Hangzhou hills.
Conceptually we cut a portion of a hill and transferred inside our shop so to replace the ordinary floor with a random slope surface like the one you find in nature.
To emphasize this concept the level curves of the natural morphology will be drawn on the resin surface of the floor with a gradient abstract color for example going from white to red.
Each level curve will sign a height of 5 centimeters so averagely in a space of 300 square meters the hill will not go more high than one meter, case by case in each Hightex shop can be designed a different ground morphology with different gradient colors, but keeping the strong identity of the brand using the same concept everywhere.
The slope will start from the entrance and will give to the visitor a light feeling of challenge like a playground to be discovered, indirectly forcing him to climb the hill following also the color that will get more and more intense.
To emphasize the slope and the prospective, so to make the space bigger from the entrance view, we made the ceiling as the exact reflection of the ground, with the same slope, same paint finish, and same graphic design.
The second important element of this design is the box platforms that will float on the fluid hill like random buoys on the water.

Those planar squares will functionally allow to install the different exhibition stands and emerging from the ground will be the attraction points of the shop.
The mirrored box placed on the ceiling will work as a huge empty lamp to give the best light on top of the shop products.
The smallest box can serve other functions like the reception desk or the bar or a stage for conferences.
The biggest area between the boxes can be used alternatively as a playground for kids or as a conference sitting space for special events, in this cases the seats can be the very confortable and relaxed style of “sacco” an Italian design furniture used as sofa.

The aim of this design is to create very simple and strong elements that can contain in a very flexible way the more complex and miscellaneous products, but at the same time can give a strong image of the brand keeping the same identity in all the Hightex shops.

Hightex店的这一构思来源于杭州平缓小山丘的自然形态。

概念上,我们切出部分山转移至店铺内,以便用随机的坡面来取代普通的室内地板,使人仿佛身处大自然中。


为了强调这一设计概念,这种自然坡度的形态在树脂涂料地面以抽象的颜色进行渐变,例如从白色变成红色。


每层曲线平均标以5厘米的高差,所以在300平方米的范围内坡度不会高于1米。每个Hightex店使用不同颜色改变地面形态,但是可以相同的构思保持并强化品牌特性。

斜坡从入口处开始,给参观者明显的挑战感就像一个等待被探索的游乐场,在参观的同时间接使客人爬上山坡,同时颜色的变化也会越来越激烈。

为了强调坡度和透视效果,将入口空间的墙面扩大使空间更开阔,将天花板用同样的坡度、饰面及纹理作成地面的反射效果。


设计的第二个重要元素就是方块平台,他们漂浮于流体山上就像浮标随机的漂浮在水面上。
这些平面像是从地面下生长出来,被赋予放置不同规格展品的展台功能,将成为商店的焦点。而与地面相对的天花板上等大的方块,在功能上则是一个个巨大的灯罩,从顶部为商店的展品提供最佳照明。

最小的方块可以作为其他功能的前台或吧台或者是一个会议的工作台。
方块间最大的区域可以灵活使用,例如作为孩子的游乐区或特别活动的座位区空间,这样座位椅可以用一种非常舒适轻松的风格,如意大利设计师设计的“sacco(尼龙袋)”。

本设计的目的是创造出一个非常简洁纯粹但具有强烈的特征感的环境,并可以灵活的方式来适应及衬托复杂而风格多样的产品,同时又能给予所有的Hightex连锁店一个强有力的品牌视觉形象。

architecture firm: 3GATTI
chief architect: Francesco Gatti
project manager: Summer Nie

architecture firm: 3GATTI
chief architect: Francesco Gatti
project manager: Summer Nie